Diensten

Home  >>  Diensten

Het brede begrip Domotica

Er wordt heel veel geschreven over domotica. De term domotica zegt niet zo heel veel en bijna iedereen heeft, zonder er bewust van te zijn, domotica in huis. Als u namelijk een bewegingsmelder op het toilet heeft hangen, dan maakt u gebruik van domotica. Een volledig geautomatiseerd huis, waarbij bijvoorbeeld de rolluiken dicht gaan als het donker wordt, is natuurlijk ook domotica. Om die reden spreken wij nog liever over huisautomatisering. Dat geeft een beter beeld van de mogelijkheden die er zijn.

Huisautomatisering:

Een fijn en veilig thuis. Dat wilt u toch ook? Meer comfort en veiligheid kan bijdragen aan een prettigere woonomgeving.

Als partner bieden wij u uiteenlopende oplossingen voor binnen en buiten:

 • Verlichting
 • Sfeer- en comfortverhoging
 • Home Entertainmentsystemen
 • Veiligheid en bereikbaarheid
 • Duurzaamheid
 • Langer thuis wonen voor ouderen (levensloopbestendig wonen)

Enkele voorbeelden die mogelijk zijn:

 • Licht scene’s
 • Gecombineerde (afstands) bedieningen voor licht en geluid
 • Videofoon- / intercom- installatie
 • Centraal stofzuigsysteem
 • Automatische zonwering / gordijnen
 • Looprouteverlichting

Daarbij geldt voor ons: eerst een gesprek met u, zodat wij voor u op maat werk kunnen leveren.

Bij huisautomatisering zijn er oneindig veel mogelijkheden. Daarom gaan wij graag met u in gesprek. U kunt uw wensen kenbaar maken en wij kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuzes want de techniek dient de mens. Wij ontwerpen een installatie die u van alle gemakken voorziet en bovendien energie bespaart.

Wilt u meer weten over huisautomatisering/ domotica of een gesprek erover? Neem dan contact met ons op.

Elektricien voor elektra in huis

Bent u op zoek naar een elektricien omdat er een extra groep in de meterkast geplaatst moet worden, of omdat u uw elektra wilt vervangen of netwerk wilt aanpassen; ook hierbij kunnen we u van dienst zijn. Vertel ons wat u wenst en wij leveren en installeren de installatie die aan uw wensen voldoet. Ook op het gebied van datanetwerk of andere communicatienetwerken in huis kunnen we helpen.

Beveiliging en Veiligheid

Elektronische beveiliging voor uzelf en uw spullen

Uw woning of kantoor moet een veilige omgeving zijn, niet alleen beveiligd tegen inbraak maar ook tegen brand en/of blikseminslag. Wij adviseren u in het creëren van een veilige leef- en werkomgeving en realiseren deze. Voordat wij bij u aan de slag gaan, kunt u uw wensen kenbaar maken. Na dit gesprek kunnen wij een ontwerp maken  en we bespreken dit met u door.

Inbraakbeveiliging

Ook bij inbraakbeveiliging zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van elektrotechnische oplossingen: een intercomsysteem, een alarmsysteem, cameratoezicht of toegangscontrole. U kunt zelfs voor een systeem kiezen waarbij u op uw smartphone een melding krijgt van bijvoorbeeld het inbraakalarm, en dan live via de camera’s kunt u kijken of de melding terecht is.

Brandmeld- en ontruimingsinstallatie en noodverlichting

Brandbeveiliging bestaat o.a. uit een brandmeldinstallatie, een ontruimingssysteem en noodverlichting. Het doel van deze installaties is dat bij calamiteiten de aanwezigen snel en veilig kunnen vertrekken. Daarnaast wordt door een tijdige detectie van brand de kans op schade verkleind. Met de ontruimingsinstallatie en noodverlichting worden uw medewerkers en bezoekers bij calamiteiten snel naar een veilige uitgang geleid.

Laadpunten

Laadpunten voor huis of bedrijf

Hebt u een nieuwe plug-in of elektrische auto bij de dealer besteld? Dan is het wel zo prettig als u thuis en/of op het werk snel en veilig uw auto kunt opladen; dit kan met een professioneel laadpunt. Ook voor de bezoekers aan uw bedrijf is dit een mooie service . Wij kijken of aanpassingen in de meterkast nodig zijn om voor een veilige aansluiting te zorgen.

Onderhoudscontract

Bij een onderhoudscontract verzorgen wij het periodieke onderhoud, maar u kunt er tevens voor kiezen om ons in te schakelen op afroepbasis voor inspecties, reparaties en het verhelpen van storingen. Als u een onderhoudscontract met ons afsluit, kunnen we daarnaast uw correctieve onderhoud uit handen nemen. Wij bewaken de planning, begeleiden eventuele andere onderhoudspartijen en houden u op de hoogte van de voortgang.

Werkzaamheden en inspecties volgens NEN 3140

Onze werkzaamheden voldoen aan de NEN 3140 norm. Tijdens onderhouds- en inspectiebeurten letten wij uiteraard op de veiligheid en technische staat van uw installatie. De wet schrijft op deze gebieden structurele inspecties voor. Uiteraard kunt u hiervoor aankloppen bij Elektro Kersten.

Van idee tot installatie

Bij de aanleg van een installatie van een woning of bedrijfspand komt steeds meer bij kijken: engineering, inkoop, montage, projectmanagement en after-sales.

Elektro Kersten heeft de mensen en de middelen om de meest complexe installatieopdrachten tot een goed einde te brengen. Onze kracht schuilt in de up-to-date kennis en de ervaring van onze vakmensen. Specialisten die u vanaf het eerste idee adviseren en die probleemloos kunnen samenwerken met collega’s.